2012. március 6., kedd

Projektindító szakmai megbeszélés




„Elítéltek visszavezetése a társadalomba képzési és foglalkoztatási, valamint egyéb reintegrációs programokon keresztül” című pályázat 
Kódszám: TAMOP – 5.6.1.A-11/4-2011-0001



A mai napon a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben egy szakmai megbeszéléssel kezdetét vette  az “Alkalmazkodóképesség fejlesztése a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, valamint a Heves Megyei Bv. Intézetben elhelyezett fogvatartottak körében” című pályázati projekt.


Dr. Budai István bv. ezredes bv. főtanácsos Úr bemutatta a megvalósításban közreműködő szakmai stábot. A projekt szakmai vezetője Fábián Péter Úr lesz, a Társadalmi Visszailleszkedést Segítő Egyesület elnöke. A projektmenedzseri feladatokat Nemszilaj László látja el, míg a bevonásra kerülő fogvatartottak mentorálását   Varga László Ferenc, Petró István, Prcsity Violetta és Gyenes Katalin végzi. A gazdasági ügyeket a pályázattal összefüggésben Mihályné Stolcz Anikó koordinálja.   


A parancsnok Úr a megbeszélés során ismételten kiemelte mindazon feladatokat és tevékenységi köröket, melyek a program részét képezik, hangsúlyozva, hogy a fogvatartottak tájékoztatását mielőbb napirendre kell tűzni. Ennek megfelelően az érintettek tájékoztatását szolgáló információs előadásra már a jövő héten sor kerül, és a jelentkezések függvényében azt követően elkezdődik az egyéni fejlesztési tervek előkészítése, és a jelenlegi tervek szerint áprilisban kezdetét veszik a közösségi alapkompetenciát fejlesztő képzések.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése