2011. március 5., szombat

A cellatársa meggyilkolt egy los angelesi fogvatartottat...



2011. március 4.,a Los Angeles Times tudósítása alapján


2011. március 04-én hivatalosan is megerősítést nyert, hogy egy los angelesi börtönben holtan találtak a zárkájában egy fogvatartottat, akit egy zárkatársa ölt meg,  aki azóta bevallotta a tettét.

A hatóság tájékoztatása szerint az áldozat a férfi fogvatartottak Központi Börtönében volt őrizetben emberölés kísérlete miatt, míg a támadója emberölés bűntette miatt van bebörtönözve. A nyomozók feltételezése szerint volt legalább egy másik zárkatárs is, aki tanúja volt a gyilkosságnak.

"Abban az esetben, ha jelentős számú ember van őrizetben emberölés és gyilkossági kísérlet miatt, és mások, különböző egyéb bűncselekmények miatt, a hasonló bűncselekmények elkövetése miatt fogvatartott személyeket gyakran helyezik el együtt," mondta a Los Angeles Megyei seriff, Mike Parker kapitány.

Az áldozat a Venturából származó 20 éves Jonathan Najera volt, a halál oka pedig az, hogy megfojtották, mondta Ed Winter, a megyei halottkém asszisztense.

A gyilkosság pontos oka és módja még nem került megállapításra, de a fogvatartottat kedden reggel találták meg holtan a zárkájában, de tisztázatlan volt az elkövetés ideje.



A Los Angeles belvárosában található börtönben a zárkák nincsenek állandó ellenőrzés alatt.
A börtön már régóta bírálat tárgyát képezi, mert elavult, hiányzik a kellő személyzet, és túlzsúfolt.



Hm… ezek szerint régi építésű, túlzsúfolt, nem feltétlenül elegendő létszámú személyzettel működő büntetés-végrehajtási intézetek a határainkon túl is vannak…A cikk kommentjei között egyébként egyebek mellett az olvasható, hogy található ám ott egy vadonatúj börtön is, amelynek felépítése éveket és (dollár) milliókat vett igénybe, azonban nem tudják használni, mert nem sikerült feltölteni a személyzetet, így továbbra is az öreg börtönben helyezik el a fogvatartottakat.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése