2015. január 18., vasárnap

Ma van életed első napja! - A Philadelphia Egyesület







A Philadelphia Egyesület egy lelkes szakember gárdából, volt fogvatartottakból, hozzátartozókból és nemcsak beszélni, hanem tenni is akaró civilekből álló közösség, akik a következő mottót írták ki képzeletbeli zászlajukra:


A mondattal mindenképpen egyet lehet érteni, a volt fogvatartottak sikeres visszailleszkedése ugyanis mindannyiunk közös érdeke, az, hogy valaki ne kerüljön ismételten vissza a rácsok mögé, képes legyen a norma- és jogkövető együttélésre, össztársadalmi érdekként is felfogható.  


A Philadelphia Egyesület küldetése a hatékony szolidaritás.

Jogászokat, egészségügyi dolgozókat, szociális munkásokat, mentorokat, pedagógusokat, terapeutákat, munkaügyi szakembereket keresünk önkéntes csapatunkba, akik vállalják, hogy a szabadultakat kísérik és támogatják a szabadulás utáni hónapokban, ami egy igen nehéz időszak. Mint az egyesület honlapján olvasható: „Hisszük és valljuk, hogy az összefogás, a személyre szabott figyelem segíti a volt fogvatartottat, hogy helyes döntéseket hozzon. Tudjuk, mert kiszámoltuk, hogy minden adófizető állampolgár jobban jár, ha integrációs programba kerülnek az adóforintok, mint ha börtönökre költenénk. Helyén van az eszed és a szíved? Vegyél részt a munkánkban!

Az önkéntesek a honlapon keresztül jelentkezhetnek, ha segítséget kívánnak nyújtani a Philadelphia Egyesületnek, melynek társszervezetei a Feldmár Intézet és a Tévelygőkért Alapítvány.


A honlap itt érhető el: Philadelphia Egyesület (klikk!)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése