2015. április 21., kedd

Az IIRP nemzetközi konferenciája (Budapest, 2015. június 10-12.)











Az álomtól a megvalósulásig - egy új társadalomtudomány születése


Budapest, 2015. Június 10 -12.

A konferencia helyszíne:  Danubius Hotel Flamenco, 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.

 
 

Nyár elején az IIRP (International Institute for Restorative Practices) egy nemzetközi konferenciát szervez Budapesten, ahová a világ minden tájáról meghívja a resztoratív módszereket kifejlesztő és alkalmazó szakembereket.

A háromnapos rendezvény plenáris ülésein olyan neves előadók osztják meg tapasztalataikat a resztoratív gyakorlatok alakulásáról az igazságügyben, iskolákban, munkahelyeken és közösségekben, és arról is, hogy mindezen területek ereményei hogyan alapozzák meg az újonnan kibontakozó multidiszciplináris társadalomtudományt, mint például Ted Wachtel, Terry O’ Connell, Herczog Mária, Negrea Vídia és John Bailie. A szekcióüléseken és a panelbeszélgetéseken szintén számos nemzetközileg elismert szakember közreműködik majd.     


A konferencia felépítése:

Amint az a konferencia honlapjáról megismerhető, változatos programokra és aktív részvételre lehetőséget adó szakmai rendezvényre számíhatnak a résztvevők. A hagyományos előadásoktól, panelbeszélgetések-, szekcióülések- és filmeken át, a reflexiót és párbeszédet elősegítő interakítv helyzetekig több olyan eleme lesz a programnak, ami kielégítheti a téma iránt érdeklődők kíváncsiságát, igényét..

A délelőtti plenáris programok vezető témái a következők lesznek: igazságszolgáltatás (szerda), oktatás és közösségek (csütörtök) és állampolgári döntéshozatal és strukturális változások (péntek). A délutáni szekcióülések során egyidőben több terület is megjelenik majd, szemléltetve ezzel a resztoratív technikák széles körű alkalmazását itthon és világszerte.

A konferencia nyelve angol, azonban a magyar résztvevők számára a rendezvény egész időtartama alatt a konferenciaterem plenáris- és szekcióprogramjaihoz (naponta 9-16:30 óra között) a szervezők biztosítani fogják a szinkrontolmácsolást.

A részletes program április végén lesz elérhető, az alábbi linkre klikkelve: www.iirp.edu/europe2015


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése