2014. szeptember 15., hétfő

Tanulságos történet...






A fenti rajzot egy fogvatartott készítette, abból a célból, hogy az kihelyezésre kerüljön az egyik faliújságra, hogy ott bármely másik társa láthassa, olvashassa. A szöveget a vezető nevelő asszony adta a rajz készítőjének, az idézet állítólag a jáki templomban is megtalálható. Nemcsak elítélteknek, de azt hiszem, hogy bárkinek tanulságos a történet, aki elolvassa. Ajánlom tehát a blog olvasóinak figyelmébe:    

"Volt egyszer egy nagyon rossz természettel megáldott fiú. Az apja adott neki egy zsák szöget, és azt mondta neki, verjen be egyet a kert kerítésébe minden alkalommal, mikor elveszíti a türelmét és összevesz valakivel. Az első nap 37 szöget vert be a kerítésbe. A következő hetekben megtanult uralkodni az indulatain, és a bevert szöveg száma napról napra csökkent. Rájött arra, hogy sokkal egyszerűbb uralkodni az indulatain, mint beverni a szögeket a kerítésbe. Végre elérkezett az a nap is, mikor a fiúnak egy szöget sem kellett bevernie a kerítésbe. Ekkor odament az apjához, és elújságolta neki, hogy aznap egy árva szöget sem vert be a kerítésbe. Az apja azt mondta neki, ezentúl húzzon ki egyet, minden egyes nap, mikor nem veszíti el a türelmét. Teltek a napok, s a fiú azt mondta az apjának, hogy kihúzta az összes szöget a kerítésből. Az apja odavitte a fiát a kerítéshez, és azt mondta neki: Szépen viselkedtél, de nézd mennyi lyuk van a kerítésen. Soha nem lesz már olyan mint régen. Ha összeveszel valakivel, és csúnyát mondasz neki, megsebzed. Egy ugyanolyan sebet hagysz benne, mint ezek a lyukak itt.

Hátba szúrhatsz egy embert, majd kihúzhatod a kést a hátából, az örökre seb marad. Akárhány alkalommal is kérsz bocsánatot, a seb ott marad örökre."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése