2013. február 22., péntek

Kortárs segítő program

Bár a napokban nem tartózkodom Balassagyarmaton, az élet nem áll meg, a folyamatban lévő programok jelenleg is tervszerű ütemezéssel zajlanak. A mostani rövid beszámoló annak köszönhető, hogy munkatársaim teszik a dolgukat, úgy a programok előkészítése, mint a dokumentálásban való feladatvállalás kapcsán. 

Amint arról korábban már beszámoltam, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön mellett működő Társadalmi Visszailleszkedést Segítő Egyesület a közelmúltban ismét nyertes kábítószer-prevenciós pályázati projektet állított össze, melynek a szakmai megvalósítása is kezdetét vette. A projektelemek között ezúttal is megtalálható a kortárs segítő csoport, ami a Váltó-sáv Alapítvány munkatársainak közreműködésével van folyamatban. A civil szervezet hosszú évek óta áll kapcsolatban az intézettel, több kábítószer-prevenciós program megvalósításában működtünk már együtt. 

A most futó foglalkozások a Szent Mihály Kápolna falai között kerülnek megtartásra, azt hiszem, hogy olyan környezetben, amely nemcsak, hogy méltó egy ilyen jellegű és célú programhoz, de megfelelő inspirációt is adhat a résztvevő fogvatartottaknak ahhoz, hogy a foglalkozások során feldolgozott témákat minél jobban megértsék, átérezzék, és a megszerzett ismereteket át tudják adni a társaiknak.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése