2015. február 12., csütörtök

Kié lesz a SozialMarie 15 díja?

A SozialMarie pályázatról...

2015-ben immár tizenegyedik alkalommal kerestük a legjobb társadalmi innovációs projekteket. A pályázati időszak 2015. január 27-ig tartott, és idén is nagy sikerrel, 300 jelentkezővel zárult. Mindenkinek köszönjük a részvételt!

Február 10-én a közönségszavazással folytatjuk, február 18-ig ismét szavazhat kedvenceire

Közönségszavazás 2015

A SozialMarie pályázaton induló projektek 2012 óta nemcsak a 15 díj valamelyikét, hanem a közönségdíjat is elnyerhetik. A három közönségdíjat a SozialMarie hatósugarába tartozó három országban hirdetjük meg, azaz Ausztriában, Magyarországon és Csehországban
Szavazni 2015. február 10-e és 28-a között lehet a SozialMarie közönségdíj oldalán.



A Mesekör program keretében a börtönben fogvatartott apák saját életük élményeit dolgozzák fel dramatizált mesékké, melyeket saját maguk rendeznek, megzenésítenek, majd rendkívüli családi beszélő keretében évente kétszer, Karácsonykor és Húsvétkor előadják a gyermekeiknek. A program erősíti a családi kapcsolatokat és erősíti a szociális és javítja a szociális és integrációs kompetenciákat.




 A börtönviseltek társadalmi integrációját támogató projekt személyre szabottan teremti meg azt az átmenetet, amely alapot adhat az újrakezdésre, és felülírhatja a visszaesés forgatókönyvét. A büntetés-végrehajtási rendszerből frissen szabadult, családjukhoz visszatérni nem tudók számára olyan közösséget hoz létre, amelyben a szégyentől, előítéletektől mentes, asszertív kommunikáció gyakorolható. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése