2013. október 27., vasárnap

Hamarosan érkezik a Mesekör újabb előadása...



MIRKÓ

A Balassagyarmati Fegyház és Börtön Mesekörének következő előadása

2013. november 16. 14.00 óra, 
Dürer kert, 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 19-21.


 



Egy fiú, akit üt, ver az apja... Nekilódul a világnak, nem pénzért, nem presztízsért, nem hatalomért, csak azért, hogy megtalálja azt, amit otthon nem kaphat meg; valami igaz, színes, tiszta, fényes szeretetet.

Hová lesz egy apa lelke? Hát elrabolta a Kutyafejű. Mert, ha nem ez van, akkor csak az őrület marad. „Nem hiszem el, hogy ezt csinálja az apám…” Gyerünk, keressük meg azt, ami elveszett!

Igazi mese, benne a rablás, a börtön, Senki, a tolvajok csodás királya, vad és elképesztő boszorkányok, és persze Kutyafejű, a rettenetes, félelmetes, legyőzhetetlen, örök ellenség. Maga a Gonosz. Hogy legyőzi-e a Kutyafejűt Mirkó és az ő köcsög tesói? Mit gondolsz?
 
Az biztos, hogy, ha nem jössz el, akkor Te nem vehetsz részt a nagy csatában. Pedig neked is van miért harcolnod, van mit legyőznöd. Még fegyvert is kapsz tőlünk. És nem vagy egyedül. Talán ez a legfontosabb…


Ahogy arról korábban már több alkalommal magam is beszámoltam, a Feldmár Intézet 2011-ben kezdett el dolgozni a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben elhelyezett fogvatartottak egy csoportjával. A program közösséget teremtett a fogvatartottak számára, amelynek keretén belül gyermekeik számára mesejátékokat állítanak össze saját életük tapasztalatai és élményeik alapján. Minden évben többször, de Karácsony előtt mindenképpen előadásra kerülnek ezek a mesék, ún. rendkívüli családi beszélők keretében, ahol a gyerekek ajándékul DVD-n megkapják a mesejátékokat.

Most ezen a valóban rendkívüli beszélőn Ön is beléphet félelmetes és varázslatos világukba. Sírhat és nevethet velük. A rendezvényen a fenti időpontban a Mesekör bemutatja a Mirkó c. mesejátékot, amit nyilvános beszélő követ, Al Ghaoui Hesna vezetésével. Külön öröm, hogy ez alkalommal Feldmár András is személyesen vesz részt a beszélgetésben.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de név szerinti regisztrációhoz kötött, illetve a nézőket megkérjük arra, hogy a kezdés előtt legalább fél órával érkezzenek meg a helyszínre.

Az előzetes regisztrációt a következő linken lehet megtenni:
https://docs.google.com/forms/d/1v1KWk2lbasmRo_2yHy-FT0-oBNND8R4a-Wc8cTRVWkY/viewform




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése