2013. október 1., kedd

Esztergomi kirándulás egy díjátadó ünnepség kapcsán

(Forrás: a Balassagyarmati Fegyház és Börtön honlapja)


2013. szeptember 29-én Fejér Tibor Zoltán fogvatartott díjátadón vehetett részt Esztergomban, a Szent Adalbert Központban. Az általa készített, egy roma betlehemet ábrázoló domborművel lett kategóriájában első helyezett. A díjat Dr. Székely János püspök atya adta át, aki a fogvatartott alkotásának méltatása mellett megköszönte a domborművet.



 


A Hit Évében a Boldog Ceferino Alapítványhoz kötődő, Székely János püspök atya vezette Kájoni János Romapasztorációs Közösség az idei év elején országos pályázatot hirdetett intézmények, magánemberek, plébániai, egyéb gyermek- és felnőtt közösségek részére. Olyan pályaműveket és produkciókat vártunk, amelyek a cigány kultúra és a keresztény értékek közös pontjait mutatják meg, vagy pedig feltárják a cigány emberek hitvilágát, vallásos életüket. A pályázati kiírásra közel 40 pályamű érkezett, köztük szoborcsoportok, dombormű, festmények, különböző írott feldolgozások, tudományos jellegű munkák.

 
 
A díjátadó ünnepségre, - mely egyben a keresztény roma ifjúsági találkozó része volt – meghívást kapott a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Szent Dávid Zenekara is, melyet intézetünk börtönlelkésze mutatott be és beszélt a fogvatartottak börtönfalakon belüli hitéletéről. Az eredetileg 20 percesre tervezett zenés műsort további 20 percben folytatta a zenekar, a szervezők és a lelkes közönség nagy örömére, külön megörvendeztetve a jelenlévő nagyszámú gyermeksereget.
 

Székely János püspök atya a program végeztével megosztotta a jelenlévőkkel intézetünkkel kapcsolatos pozitív tapasztalatait, méltatta a fogvatartottak hitéleti lehetőségeit és beszélt a néhány éve felújított Szent Mihály kápolnáról. Ezt követően megköszönte a jelenlévő dr. Budai István ezredes úrnak, valamint Varga László börtönlelkész úrnak, hogy lehetővé tették a fogvatartottak jelenlétét, támogatták a pályamű készítőjét. Megköszönte a fogvatartottak szolgálatát, majd imádsággal végződött a program.   

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése