2014. április 16., szerda

Húsvéti püspöki szentmise Balassagyarmaton



Immáron hagyományosan, évente egy alkalommal Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök látogatás tesz a Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottai között. Ezúttal 2014. április 12-én, szombaton járt intézetünkben, melynek során a húsvéti ünnepkör keretében virágvasárnapot megelőző ünnepi főpapi szentmisét mutatott be. Tette ezt vendégek, érdeklődő dolgozók, valamint a fogvatartotti közösség részvétele mellett. Homíliájában utalt arra, hogy Jézus Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása meghozta minden ember számára a bűntől való szabadulás és egy élhetőbb emberi élet esélyét.

Az Intézet börtönlelkésze, Varga László kihangsúlyozta, hogy a húsvéti feltámadás fénye bevilágít a legsötétebb zárkák mélyére, reményt adva az ott lévő fogvatartottaknak az újrakezdés lehetőségére: „A szenteknek is van múltja, de a bűnösöknek is van jövője.”

A szentmise végeztével a fogvatartotti közösség két képviselője mondott köszönetet a Püspök atya lélekemelő szavaiért, majd fogvatartotti ajándékként egy festményt adtak át, melyet örömmel vett át a Püspök atya.


A szentmisén részt vett Dr. Stella Leontin balassagyarmati kanonok-plébános atya, továbbá jelen volt dr. Budai István bv. ezredes intézetparancsnok mellett Jámbor László, Apátújfalu polgármestere, valamint Lencsés Zsolt templomfestő művész úr. 


Köszönjük a Püspök atya áldozatos szolgálatát, Isten áldja, Isten éltesse! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése