2013. október 11., péntek

Az Egyesek Ifjúsági Egyesület táncbemutatója

 

A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben elhelyezett fogvatartottak szabadidős programjai körében a tegnapi napon immár sokadik alkalommal ismét intézetünkben jártak az Egyesek Ifjúsági Egyesület hollókői nemzetközi tánctáborának fiatal táncosai, akik a néhány napos tábor keretében saját maguk által összeállított és betanult koreográfiákból adtak ízelítőt a 41 fős fogvatartotti közönségnek, illetve a személyi állomány jelenlévő tagjainak.



A tíz ország fiataljaiból álló huszonöt fős tánccsoport előadásának külön érdekessége volt az, hogy az előadott műsort nemcsak ők alkották és koreografálták, hanem a téma- és zeneválasztást is maguk végezték. A záró jelenetet, amelyben valamennyi résztvevő fiatal közreműködött, az előző éjszaka tökéletesítették.



Külön emeli a produkciók értékét, hogy a tábor lakói között mindössze 2-3 olyan fiatal van, akik már korábban is foglalkoztak a táncművészettel, a többiek lelkes amatőrök. A bemutató alapján azonban tehetségük egyértelműnek tűnt a nézőközönség számára. 



Az Egyesek Ifjúsági Egyesület tagjai olyan aktív fiatalok, önkéntesek, ifjúsági munkatársak és trénerek, akik küldetésüknek tekintik a fiatalok erősítését és inspirálását, hogy alkotó és felelős módon tegyenek magukért és közösségeikért. Hozzáállásuk, lelkesedésük, küldetéstudatuk pozitív üzenetet hordozhat az előadást jó intézeti magatartásuk alapján élőben megtekinthető fogvatartottak számára is, akik a bemutató végén a fazekas tanfolyam résztvevői által készített agyagplakettekkel köszönték meg a fiatalok műsorát. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése