2013. október 28., hétfő

Levizsgáztak a kertfenntartók...

A TÁMOP 5.6.1. A-11/2-2011-0014 iktatószámon nyilvántartásba vett „Az elítéltek reintegrációja a szabadulást követően Munka – Közösség – Megbánás – Börtön Café” megjelölésű pályázati program keretében kertfenntartó és parkgondozó szakképzések indultak a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben elhelyezett fogvatartottak munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében. Az előbbi képzés résztvevőinek a hétvégén kellett számot adniuk a megszerzett ismeretekből, ugyanis pénteken és szombaton kerültek megrendezésre a gyakorlati és szóbeli vizsgák.

A képzés elején, a kiválasztást követően személyiségfejlesztő és resztoratív jellegű tréningen vettek részt a célcsoport tagjai, majd tanulássegítő és tanulásmódszertan tréning segítette őket a közel hat hónapos képzésre való ráhangolódásban. A 160 órás elméleti oktatást 240 órás gyakorlati felkészítés követett, melynek során vállalkozási és kereskedelmi ismereteket, kertészeti alapismereteket, munkavállalói ismereteket, növényismeretet, valamint kertfenntartást tanultak a résztvevők.
 
Az írásbeli, gyakorlati és szóbeli vizsgákból álló számonkérés során 15 fő szerezte meg az Országos Képzési Jegyzékben szereplő „Kertfenntartó” részszakképesítést, közülük többen már szabadultak, és civilből tértek vissza az intézetbe, hogy eleget tegyenek vizsgakötelezettségüknek. A bizonyítványok átadására a vizsgasorozat zárónapján, 2013. október 26-án került sor.   
 
 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése