2014. október 16., csütörtök

Te Rajzolsz, Én Alkotok --- egy újabb remek kezdeményezés




A „Te rajzolsz, én varrok” egy olyan kezdeményezés, ahol ügyes kezű alkotók, még ügyesebb gyermekek rajzait keltik életre. Egy oldal amely, összehozza a szülőket, gyerekeket az alkotókkal. Ami miatt most a blog olvasói is megismerhetik a programot, az nem más, mint egy véleményem szerint nagyszerű kezdeményezés, egy olyan dolog, amit akár több bv. intézetben tesztelni lehetne. Mert nem kell sok hozzá: csak némi hely, eszközök, a fogvatartottak gyermekeinek rajzai, vállalkozó szellemű, a családi kapcsolat javításáért tenni akaró elítéltek, és a civil segítők.



A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a TRÉV alkotó munkatársai az "Aktív Hétköznapok" című pályázati projekt megvalósítására kötöttek Együttműködési Megállapodást, melynek célja, hogy javuljon a szabaduló fogvatartottak társadalmi reintegrációjának esélye, különös tekintettel a családi kapcsolatok megerősítésére.




Lefordítva a TRÉV nyelvére mindez azt jelenti, hogy az alkotók segítenek a fogvatartottaknak, hogy megvarrják a gyermekeik rajzát Karácsonyra. A gyermek ugyanis nem tehet róla, hogy hol van az apukája, anyukája. A program végrehajtói így segítenek, hogy közelebb kerülhessenek egymáshoz a fogvatartottak és gyermekeik. Pár napja volt az első közös munka, melynek során 1 nő és 11 férfi vállalkozott a varrásra. Az alkotóknak jellemzően még sosem volt alkalmuk férfiemberrel varrni, ezért különösen nagy élmény volt számukra a közös munka. Jó volt látni az "erős" embereket, ahogyan meglágyultak a vonásaik varrás közben, ahogy velük voltak gondolatban a gyerekeik, amíg öltögettek. Nagyon szépséges lények, párnák születtek. A TRÉV csapatának tagjai az elkövetkezendő hónapokban is meglátogatják a bv. intézetet, egy-egy újabb, varrásra vállalkozó csapattal való foglalkozás érdekében.


Az érdeklődők a következő szövegre klikkelve elérik az alkotó csoport honlapját: Te Rajzolsz, Én Varrok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése