2014. október 21., kedd

„Van más út, mint a börtön”





Újabb állomásához érkezett az az előadássorozat, mellyel Gránitz Miklós fotóművész úr áldozatos munkájának is köszönhetően ismét értékes gondolatokkal gazdagodhattak a balassagyarmati fogvatartottak. 

A civil életből érkező családapa, Vass Pál történetének tanulságaként fogalmazta meg első kérdését, ami szerint, ha bajban vagyunk és problémánk adódik, van-e mibe kapaszkodni. Választ nem várt, csak annyit kért a jelenlévőktől, hogy gondolják át saját helyzetüket, milyen lehetőségeik vannak, és mit tudnak tenni annak érdekében, hogy legyenek kapaszkodóik.

Az előadás második részében a látható és láthatatlan szabadság, azaz a fizikai börtön és a lelki rabság összefüggéseit járta körül, mely utóbbit súlyosabbnak ítéli meg. Úgy véli, a lelki szabadság létrejöhet a fizikai fogság mellett, ha nem csak a pénz lesz fontos, és nem csak önmagunk boldogulását helyezzük előtérbe.

Végül egy perc csönd után összefoglalva azt kérte a jelenlévőktől, hogy a lelki és ezzel összefüggésben a fizikai szabadság érdekében fontos legyen a törvények betartása, és a büntetőjog mellett az élet és a vallás törvényei is érvényesülhessenek, melyek csak egymásra épülve, szoros összefüggésben tudnak igazán érvényre jutni és tehetnek szabaddá minket.



/Kép és szöveg: Lelovics Zoltán/



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése