2013. május 13., hétfő

Táncbemutató a rácsok mögött

Az elmúlt héten, egészen pontosan péntek délelőtt ismét ellátogattak a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe az Egyesek Ifjúsági Egyesület (Egyesek Youth Association) szervezésében tradicionálisan Hollókőn megrendezett nemzetközi ifjúsági tánctábor tagjai, akik zenés-táncos előadásukkal okoztak kellemes időtöltést a rendezvényen megjelent fogvatartottak részére. 

A több európai országot képviselő fiatalok zenés-táncos produkciói ezúttal is nagy sikert arattak az elítéltek körében, akik végül vastapssal köszönték meg a táncosok fellépését. 
 
Ezt követően a hagyományoknak megfelelően a fogvatartottak tagjaiból alakult Szent Dávid Zenekar adott koncertet a fiatalok és nézőként jelenlévő társaik részére.

A táncos produkciók és a koncert alatt egyaránt kiderült, hogy a művészet nem ismer határokat, a tánc és a zene egy közös, nemzetközi nyelvet alkot, amely képes összekötni a különböző embereket, bőrszíntől, származástól, életkortól, nemtől, társadalmi helyzettől függetlenül.      
   
Köszönjük az Egyesek Ifjúsági Egyesület munkatársainak, hogy ezúttal sem feledkeztek meg intézetünkről, és egy színvonalas programot hoztak be a rácsok mögé, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy színesíteni tudjuk a fogvatartottak szabadidős programjainak palettáját. Egyik munkatársam úgy értékelte a produkciót, hogy ez volt az eddigi legjobb előadás, amit az egyesület bemutatott a börtön falai között, ami azt hiszem, nem kis dicséret.   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése