2013. augusztus 1., csütörtök

Börtön a rászorulókért

 Adományok fogvatartottak részéről, rászoruló civileknek...


A mai napon a Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartotti közösségének képviseletében a Szt. Dávid zenekar három tagja Szirákon járt, ahol a helyi Művelődési Központban, rövid zenés műsor keretében tartós élelmiszerből (konzerv, gyors rizs, lekvár) álló adománycsomagokat adtak át a családgondozó szolgálat munkatársa által leginkább hátrányos helyzetűnek ítélt nyolc család tagjai számára.

A rendezvény a vanyarci székhelyű Veres Pál Polgári Egyesület nemes kezdeményezésére jött létre, melynek elnöke, Katymári László úr, korábban azzal kereste meg intézetünket, hogy keressük az olyan együttműködési lehetőségeket, melyek egyrészt a térségben élő rászoruló személyek, civil polgárok támogatását, másrészt a fogvatartottak elfogadtatását, a velük szemben meglévő előítéletek csökkentését szolgálják. Ennek szellemében jött létre a mai "Segítő kéz az elítéltektől" című program, melynek keretében a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben elhelyezett elítéltek által összegyűjtött élelmiszercsomagok átadásra kerültek a nyolc család képviseletében megjelent felnőttek és a mintegy negyven gyermek számára.

A program keretében a Szt. Dávid zenekar tagjai elsősorban gyermekdalokból összeállított műsort adott elő a megjelenteknek, ezt követően a Sziráki Roma Fiúk névre hallgató duó játszott el néhány számot a közönségnek, végül, az adományok átadása alatt a két csapat egy közös örömzenéléssel zárta le az eseményt.

A rendezvény támogatói voltak: Szirák Község Önkormányzata, Balassagyarmati Fegyház és Börtön, Nógrád Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata Áldozatsegítő Szolgálat.      

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése