2014. május 3., szombat

Outlaw... --- fogvatartotti rajz kulcsszavakkal...

Egy fogvatartotti rajz, elítéltek között tipikusan népszerű szavakkal teleszőve... Az "Omerta" kifejezés a maffiához köthető, a szicíliai becsületkódex szerint jelentése: "a hallgatás törvénye", ami a maffiózók között szent és sérthetetlen. Aki ezt megszegi, és a családdal kapcsolatos dolgokat kifecsegi, elárulja, az halállal lakol.  

Az "Outlaw" szó jelentése "törvényen kívüli".


A "Thug Life" kifejezés a fiatalon meghalt rapperhez, Tupac Amaru Shakurhoz (művésznevén 2Pac) köthető, aki a 90-es évek elején legjobb barátaival és mostohatestvérével közösen megalakította a „Thug Life” nevű együttest. A formáció első és egyetlen albuma, a „Thug Life Vol. 1”, 1994. szeptember 26-án jelent meg. 

A „Thug” szónak kettős jelentése van: egyrészt mozaikszóként a „The Hate U Gave Little Infants Fucks Everybody” kezdőbetűiből áll össze, másrészt 2Pac az olyan hátrányos helyzetűekre is használta, akik hozzá hasonlóan a származásuk ellenére mégis sokra vitték az életben. 

Az előzőekben leírt mondatot szavanként külön írva, a kezdőbetűket összeolvasva jön ki a mozaikszó, ami a hazai fogvatartottak körében is oly népszerű:
The
Hate
U
Gave
(for the)
Little
Infants
Fucks
Everybody (Everything)

"A gyűlölet, melyet csecsemőidbe tápláltál, elb*sz mindenkit (mindent).

1 megjegyzés:

  1. Csak érdekességként tenném hozzá, hogy angolul a thug szó erôszakos embert, bûnözôt jelent, és a szó maga Indiából ered a 17-19. századból, ahol és amikor útonàllók titkos szervezetét jelölte.

    VálaszTörlés