2014. június 16., hétfő

A Retro Rock Band fellépése



A múlt hét végén, egészen pontosan péntek 13-án, egy emlékkoncert keretében a babonásnak talán semmiképpen sem tekinthető Retro Rock Band látogatott el a Balassagyarmati Fegyház és Börtönbe. A zenekar vezetője, Csolák Csaba - aki egyébként korábban az intézet munkatársa volt - elmondta, hogy a csapat már négy éve alakult, de mai formációban csak két éve játszanak. 

A repertoár színes, azonban a zenekar a nevéhez méltóan erősen elkötelezett a 15-20, esetleg 30 éve született „régi” magyar slágerek előadása mellett, úgymond a retro-stílus jegyében. Szívesen játszanak LGT, Illés, Omega dalokat, és a legutóbbi sikerkoncertjük a Republic együttes dalaiból állt össze, tisztelettel adózva ezzel az immár több, mint egy évvel ezelőtt elhunyt frontember, Cipő emlékének.

 
A zenekarvezető elmondása szerint nagy várakozással tekintettek a rácsok mögötti fellépés elé, bár a közeg nemcsak az ő számára ismerős, ugyanis két évvel ezelőtt már játszottak a fogvatartottak előtt. Az akkori szereplésük fogadtatásán és sikerén felbuzdulva örömmel tölti el a zenekar tagjait, hogy a zene üzenetével ismét színt hozhatnak a bv. intézet zárt világába.

A péntek délutáni programot Gresina István bv. alezredes úr nyitotta meg, aki először köszöntötte a vendégzenekart, majd felkonferálta az elítéltekből alakult Szent Dávid zenekart, akik mintegy a Retro Rock Band előzenekaraként jól ismert magyar slágerekkel nyitották meg a koncertet. 


A mintegy másfél órás koncert során a Retro Rock Band előadásában mindvégig érződött a zene iránti szeretet és alázat, az elődök nagyságának tisztelete, valamint az, hogy jelentős hangsúlyt fektetnek a felkészülésre, a megjelenésre, a technikai és zenei háttér színvonalára egyaránt.

A koncert nagy sikert aratott a közel 100 fős fogvatartotti közönség előtt, ezért a nézők elismerő tapssal jutalmazták a zenészeket, és köszönték meg az emlékezetes programot.


Kép: Lelovics Zoltán

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése