2014. július 30., szerda

A por...



A most következő írás egy fogvatartott gondolatait tartalmazza, aki a közelmúltban ismételten a rácsok mögé került. Alapvetően úgy lehet értékelni, hogy nem töltött túlságosan hosszú időt a szabad életben, azonban kint a baráti, ismeretségi körében azt tapasztalta, hogy nagyon sokan, köztük több fiatal, tizenéves személy is rendszeresen fogyaszt különféle tudatmódosító szereket. Mindez valahol összecseng azzal, amit az utóbbi időben egyre több befogadott esetében magunk is tapasztalunk, azt lehet mondani, hogy számos olyan személy kerül bv. intézetekbe, akik a civil életben rendszeresen fogyasztottak különféle kábító- és bódítószereket. Az ismeretlen eredetű és összetételű szintetikus anyagok fogyasztásának következtében pedig több elítélt mentális és/vagy fizikai állapota annyira leromlott, olyan extrém megnyilvánulásokat képesek produkálni, hogy ez mindennapos kihívásokkal jár együtt a velük foglalkozó személyi állományi tagok számára.

Következzen a fogvatartott vágatlan beszámolója:     




"A por elnevezés, igazából a szintetikusan előállított kábítószer egyes fajtáinak az elnevezése, melyeket laborokban, és házilag kialakított körülmények között állítanak elő. Ennek köszönhetően az előállított por hatóanyaga változhat. Némelyik erősebb, valamelyik pedig gyengébb, a hozzáadott hatóanyag miatt. Igazából itt pontos mérés nincs az előállítás során, így a fogyasztó voltaképpen egy kísérletnek veti magát alá.

Az elfogyasztott szer, mindenkire másképpen hat, hatóanyaga a központi idegrendszerben fejti ki hatását, ami nagyban függ a fogyasztó lelkiállapotától, érzékenységétől, és mentalitásától. Az én tapasztalatom az, hogy a férfiaknál gyakori a „belelkizés”, vagyis a szer hatására a problémáikat, örömüket stb képesek megosztani szinte bárkivel.

A nőknél főképpen a szexuális vágyaik jönnek elő. Gátlástalanná és könnyelművé válnak. Ez miatt képesek bárhol és bárkivel szexuális kapcsolatot létesíteni, ilyenkor gyakran úgy érzik, hogy szerelmesek, de ez az érzés csupán addig tart, míg a szer hatása alatt vannak. 2–3 hónap rendszeres fogyasztás után, sok nő depressziós és zárkózott lesz, mivel a porozások alkalmával a ,,jó” érzéseket sokkal mélyebben és erőteljesebben éli át. Ilyenkor, vagyis a szer fogyasztása alatt, a legkisebb gondot–problémáit is nehezen dolgozza fel.

A rendszeres fogyasztás átformálja az ember személyiségét. A már leszokott személy, hosszú ideig érzékenyebb és lelkileg sokkal labilisabb lesz. Ugyanis keresi azt a boldogságot, melyet a por segítségével, használatával már átélt. De mivel azt az érzést csak a por használatával érheti el, az esetek többségében a leszokó, vagy már a leszokott, visszaesik. Ugyanis lelkileg gyengébbek, nehezen dolgozzák fel a kisebb gondokat. Sokszor becsapva, és kihasználva érzik magukat. Gyakori a bezárkózás és a sírógörcsök is. A por hatása alatt álló, ilyen gondokat nem élhet át. Mivel a rossz érzés fogalma megszűnik…"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése