2014. július 24., csütörtök

Komment nélkül...


"Rámiz - bosszú mindhalálig" - olvasható a képen látható börtöngraffitin a szöveg, amiről a szakavatott olvasó azonnal tudja, hogy a felirat a 2009-ben készült és azóta hazánmkban is bemutatott, a fogvatartottak körében nagy népszerűségnek örvendő, "Ezel - bosszú mindhalálig" című török filmsorozatra utal.

A film alapsztorija szerint Ömer Uçar egy kedves, jóravaló, a barátait mindenben maximálisan segítő fiatalember, akinek egy számára nem annyira szép napon óriásit kell csalódnia: legjobb barátai és szerelme, a gyönyörű, de hányatott sorsú Eyşan kegyetlen játékot űzve csapdába csalják. Ennek következtében Ömert elítéli a bíróság olyasmiért, amit valójában a barátai követtek el, és börtönbe kerül. Egy börtönlázadás során azonban sikerül megszöknie, és a rácsok mögött megismert idős gengszterfőnök, Ramiz segítségével új külsőt öltve évekkel később visszatér Törökországba, hogy bosszút álljon. Ennyi tehát a film alapsztorija, ami talán nem túl bonyolult, de tény, hogy amikor annak idején a filmet vetítették, a zárkákban nagy volt a csönd...

 Következzen néhány megfontolandó idézet a filmből:

"A bezártságban talán az a legrosszabb, hogy a kinti élet nélküled is folytatódik."

"Amilyen nehéz feljutni a csúcsra, olyan könnyű lezuhanni onnan. Lehet, hogy sokan segítenek odakerülni, de mind eltűnnek, ha levisz az utunk. Aki addig a kezét nyújtotta, olyankor már visszahúzza és elfordítja a fejét. Amikor a hátad mögött döntenek el valamit, a fények nem lassan, hanem azonnal kialszanak."
 
"Az élet mindig két lehetséges utat ad, kérdés, hogy melyiket választjuk."


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése