2013. december 16., hétfő

Csapatzászló szentelés a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben





A mai napon Bíró László tábori püspök atya tisztelte meg jelenlétével a Balassagyarmati Fegyház és Börtön és az Ipoly Cipőgyár Kft személyi állományát abból az alkalomból, hogy a Belügyminiszter Úr által Szent Adorján napján az Intézet részére adományozott csapatzászlót ünnepélyes szentmise keretén belül megáldja. 

Bíró László tábori püspök atya, aki egyben a Magyar Katolikus Püspöki Kar börtönpasztorációs tevékenységgel megbízott referense, a szentmise befejeztével elismerően szólt a személyi állomány szakmai munkájáról és hatékony tevékenységéről, melyet a büntetés-végrehajtás céljainak elérése érdekében tett.


Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével Schmehl János bv. dandártábornok bv. főtanácsos úr, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese, Medvácz Lajos Balassagyarmat város polgármestere, valamint Baji János SDB szalézi atya.
 

A szentmise befejező szakaszában a Dandártábornok Úr köszönetét fejezte ki a személyi állomány tagjainak, majd dr. Budai István bv. ezredes úrral közösen átadták a tábori püspök atya részére a fogvatartottak által készített, a püspöki címert ábrázoló domborművet. 


A Szent Mihály Kápolna falai között megtartott ünnepségen az Intézet és a gazdasági társaság személyi állománya részéről 50 fő vett részt, továbbá jelen voltak a Dunavecsei Református Kollégium 17 fős pedagógusi karának tagjai, akik a szentmise után adventi koncertet adtak elő a jelenlévőknek.     



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése