2013. december 20., péntek

Ökumenikus istentisztelet a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben

A közelgő karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódóan a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben a mai napon ökumenikus istentisztelet került megrendezésre, melyen az egyházi személyek mellett részt vettek a karitatív és társadalmi szervek vezetői, képviselői, akiket az Intézet vezetése nevében dr. Tibay Ákos bv. alezredes bv. tanácsos, parancsnok-helyettes Úr köszöntött.


A rendezvényen az egyházi képviselők közül jelen volt Dr. Stella Leontin kanonok-plébános Úr, Baji János szalézi-plébános Úr, Molnár Zsigmondné református lelkész Úrnő, illetve Blatniczky János evangélikus lelkész Úr, valamint Illés Kornél Úr, a salgótarjáni HIT Gyülekezete vezetője. Részt vett továbbá az istentiszteleten Bőhm Sándor úr, a Magyar Vöröskereszt balassagyarmati szervezetének titkára és munkatársai, továbbá munkatársai kíséretében a hagyományoknak megfelelően jelen volt az eseményen Lotharidesz Tiborné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat balassagyarmati vezetője.





Az igehirdetéseken túl Varga László börtönlelkész Úr a fogvatartottak részére megszervezett VI. Bibliaismereti Vetélkedőn intézetünk képviseletében helyezést elérő fogvatartottak részére Cigány Bibliát ajándékozott, majd a karitatív szervezetek képviselői a kapcsolattartással nem rendelkező, rászoruló fogvatartottak részére adománycsomagokat osztottak ki.
       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése