2012. augusztus 7., kedd

Feldmár András látogatása a Mesekör foglalkozásain


A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben elhelyezett elítéltek részvételével, a Feldmár Intézet munkatársai közreműködésével működő Mesekör tevékenységéről korábban már többször beszámoltam a blogban. Így teszem most is...

A Mesekör kapcsán a jövőben egyértelműen a célkitűzésünk között szerepel, hogy az eddigi eredményeket és a résztvevők aktivitását, érdeklődését fenntartsuk, és a Mesekör újra és újra megújuló lendülettel és lelkesedéssel folytassa tovább a munkáját. Ennek következő állomása volt augusztus 03-05. között a TÁMOP 5.6.1.A-11/4-2011-0001 „Elítéltek visszavezetése a társadalomba képzési és foglalkoztatási, valamint egyéb reintegrációs programokon keresztül” című pályázati projekt keretén belül egy háromnapos rendezvény. Ennek keretében a Mesekör tagjai egy újabb családi beszélő keretében adhatták elő a „Hófehérke és a hét törpe” című mese átiratát, illetve a hazalátogató Feldmár András személyesen közreműködött Büky Dorottya és Kóródi Mária mellett a fogvatartottakkal való egyéni és csoportos foglalkozások megtartásában. A pénteken bemutatott előadáson jelen volt az M1 havonta jelentkező „Bábel – Hesnával a világ” című riportműsorának forgatócsoportja, Al Ghaoui Hesna vezetésével, egy tudósítás elkészítése céljából.   


Habár személyesen ezúttal nem lehettem jelen az eseményen, munkatársaim élménybeszámolói alapján ezúttal is egy eredményes, könnyes-mosolygós, érzelmekkel és élettel teli program került végrehajtásra, amely alapján elmondhatjuk, hogy mindenképpen létjogosultsága van a rácsok mögött az ehhez hasonló kezdeményezéseknek, melyek egyértelműen és hatékonyan hozzájárulhatnak a szabadságvesztés céljainak eléréséhez.   



Törekedjünk arra, hogy másokkal és önmagunkkal is szeretettel bánjunk. Vegyük egymást és önmagunkat is komolyan. Figyeljünk oda a másikra. Ne bántsuk egymást. Ennél fontosabb, szerintem, nincs.
(Feldmár András)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése