2013. március 6., szerda

Akiben benne van az X faktor...

Ma délután a salgótarjáni HIT Gyülekezet közreműködésével és támogatásával egy közismert vendég látogatott el a Balassagyarmati Fegyház és Börtön falai közé.  Egy olyan fiatalember, aki nemrég még élte a közmunkások egyszerűnek mondható hétköznapi életét, aztán nem sokkal ezelőtt, egy országos tehetségkutató műsornak köszönhetően kiderült, hogy benne van az a bizonyos X faktor. Gondolom, már mindenki kitalálta, hogy a karancslapújtői származású tehetséges énekes, egy kétgyermekes apuka, Oláh Gergő járt ma intézetünkben.

 

A rendkívül szerény énekes bemutatkozásképpen elmondta a jelenlévő mintegy hatvan elítéltnek, hogy annak idején, a verseny alatt, a led-fal előtt állva, mindig kérte az Urat, hogy ha Ő is azt akarja, hogy továbbjusson, akkor az így legyen. Mint mondta, abban, hogy megnyerhette az RTL Klub tehetségkutató műsorát, a dicsőség egyértelműen Istené, mert nélküle semmi nem történhetett volna. Természetesen köszönettel tartozik az embereknek is, akik szerették, szeretik, szavazatokat küldtek a nevére, és számára egy csoda, hogy ez történt vele. Mert tisztában van azzal, hogy honnan indult, és hová jutott. De ez nem egyedül saját magának volt köszönhető, hanem Isten akaratának. 



A rövid ismerkedés után Gergő nyolc olyan dalt adott elő, melyeket annak idején már halhattak tőle a televízió előtt ülő nézők, illetve elénekelt a fogvatartottaknak néhány dicséretet is. Az első dal, ami felcsendült, Stevie Wonder halhatatlan slágere volt, a "Part-time Lover", majd ezt követte Presser Gábor "Nagy utazás" című örök érvényű dala. Ahogy ennek a dalnak a felcsendülése előtt Oláh Gergő elmondta, a verseny során akkor került mélypontra, amikor ezt a nótát kellett elénekelnie. Ez volt a nyolcadik adás, és ekkorra már nagyon hiányoztak neki a gyermekei, a családja. Szeretett volna részese lenni a mindennapjaiknak, de nem tehette. De ismét erőt kapott, amikor imádkozni kezdett, és onnantól kezdve valami megváltozott. Ismét tisztában lett azzal, hogy miért és kiért vágott bele a tehetségkutató küzdelmeibe. Nem a csillogás, a sztárság miatt indult el a versenyen, hanem a családja miatt, hogy nekik jobb legyen. "Az élet egy nagy utazás - mondta a fogvatartottaknak - Mindenkinek az életében eljön a a pillanat, hogy oda jut, ahová vágyik..." Neki sikerült, azt hiszem, a helyzet tehát senki számára nem teljesen reménytelen...

A repertoár részét képezte a "Törj ki a csendből" című dal, amit neki, a győztesnek írtak. "Törj ki a csendből, a sötétből, szeress szívből.." - idézte a dal sorait, és hangsúlyozta, hogy ezek mennyire fontos gondolatok.



Ahogy a műsor végén Illés Kornél, a salgótarjáni HIT Gyülekezet pásztora beszéde elején kívánta a jelenlévőknek: "ez a mai előadás ne csak egy élmény, hanem egy érték legyen a számotokra. Gergő nem a sztárságot kereste, hanem az emberekkel való kapcsolatot. Ezért jött el ide, a börtönbe is, pedig innen nem kapott sms-szavazatokat." 
               
Az előadás részeseként csak annyit mondhatok, hogy láthattam, amint egy nagyon tehetséges előadó, egy profi énekes adott elő néhány dalt egy fogvatartotti közönség előtt, akik erre az időre egészen biztosan elfelejtették, hogy hol is vannak éppen. Azt nem tudom, hogy annak idején hogy állt Gergő kezében a sokat emlegetett gereblye, de abban egészen biztos vagyok, hogy a mikrofon jó helyen van nála. További sok sikert kívánunk neki zenei pályafutásához! 

1 megjegyzés:

  1. Ilyen eseményeknél mi alapján döntik el,hogy ki lehet ott?Csak,mert azt látom,hogy nem túl sok férőhely van.

    VálaszTörlés