2013. március 30., szombat

Ünnepi programok a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben



A Húsvét a rácsok mögött is egy jelentős ünnepnek számít, ilyenkor a programkínálat talán még bővebb is, mint az általában szokott lenni. Az Intézet kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az egyébként is biztosított, megszokott programok mellett több olyan lehetőséget kínáljunk fel az elítéltek részére, ami hasznosan növelheti a szabadidős tevékenységek körét. Ennek megfelelően ezen a hétvégén a következő jelentősebb programok kerülnek megtartásra a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben:   




Március 30. (szombat)

08,00 – 15,00
A Szent Mihály Kápolna falai között Zakeus-program kerül megtartásra az előzetesen kiválasztott fogvatartottak részére. A foglalkozást Katona Csilla, a Magyar Bűnmegelőzési és Börtönmissziós Alapítvány vezetője tartja.

08,00 – 15,00
A bírói meghallgató helyiségben kompetenciafejlesztő csoportos foglalkozás kerül megtartásra a „Börtön Café” projekt keretén belül, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola munkatársai által.

08,30 – 11,45
Az Oktatási Blokk ad otthont a mai napra ütemezett egyházi foglalkozásoknak, melynek keretén belül az érdeklődő fogvatartottak római katolikus hitoktatáson, a Jehova tanúi által tartott hitoktatáson, illetve a Hit Gyülekezete foglalkozásán vehetnek részt.  

A zárkákban maradó fogvatartottak körében Húsvéti Kvíz-kérdések kerülnek kiosztásra az érdeklődőknek, majd az ebéd utáni időszakban az ügyeletes nevelő irányításával, a húsvéttal kapcsolatos ismeretterjesztő foglalkozás kerül megrendezésre.

A nap folyamán az elhelyezési körletépület lépcsőházának meghatározott falfelületeire a művészetpedagógiai csoport tagjai egy nyertes pályázat kapcsán hazánk történelmének jeles eseményeit festik fel.


Március 31. (vasárnap)       

10,15 órai kezdettel a Szent Mihály Kápolnában ünnepi Igeliturgián, majd Vallási Kvíz-kérdéseket tartalmazó vetélkedőn vehetnek részt az érdeklődő fogvatartottak, az intézet börtönlelkésze által tartott foglalkozás keretében.

A művészetpedagógiai csoport tagjai ezen a napon is folytatják a lépcsőház falfestését.


Április 1. (hétfő)
  
10, 00 – 10,30
A Szent Mihály Kápolnában a fogvatartotti angol szakkör húsvéti műsort ad elő társaiknak.

10,45 – 11,30
A Szent Mihály Kápolnában kerül megrendezésre a Szent Dávid Kórus húsvéti zenés műsora.

És a művészetpedagógiai csoport tagjai természetesen ezt a napot is felhasználják arra, hogy folytassák megkezdett művészeti tevékenységüket. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése