2014. október 21., kedd

NATO-futás



Némileg megkésve ugyan, de annál nagyobb örömmel lehet beszámolni arról, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet sem hiányzott a 2014.10.05-én, Budapesten megrendezésre kerülő rendvédelmi eseményről, a NATO Futófesztiválról, hiszen a Balassagyarmati Fegyház és Börtön munkatársai közül Horváth Sándor bv. zászlós és Szép Krisztián bv. törzszászlós a 10 km-es férfi váltófutáson vettek részt.


A rangos nemzetközi sporteseményen számos fegyveres és rendvédelmi szerv képviseltette magát, így többek között a Rendőrség, a Honvédség, az Országgyűlési Őrség, a NAV és a NATO Tagállamok közül Szlovénia, Szlovákia, Albánia, Horvátország, Németország, Görögország, Olaszország képviselői. A Honvédelmi Minisztérium és a Budapesti Atlétikai Szövetség együttműködésében szervezett rendezvényen a gyönyörű budapesti helyszínek és nevezetességek érintésével szervezett futáson a résztvevők egybehangzó véleménye alapján élmény volt a részvétel.

Horváth Sándor, a balassagyarmati csapat egyik tagja elmondta, hogy a „Civitas Fortissima” (azaz a „Legbátrabb Város”) elnevezés eredete Balassagyarmat város megtisztelő címe, majd hozzáfűzte: „Méltó katonaként teljesítettük a számunkra kitűzött célt. Amatőrként vettünk részt a 10 km-es férfi váltón. Nagyon jól éreztük magunkat a futáson, fizikai állóképességünk fenntartása és az eseményen való tisztességes részvétel, mint cél lebegett a szemünk előtt. Köszönjük a Balassagyarmati Fegyház és Börtön vezetésének, hogy a részvételt biztosította számunkra.

A futóversenyen 2216 sportolni vágyó vett részt, döntő többségük aktív hivatásos állományú volt. A 131 váltócsapat közül a férfiak mezőnyében a 3141 rajtszámmal induló „Civitas Fortissima” néven szereplő váltó a 13. helyezést érte el 46.17-es idővel.

Gratulálunk a kollégák tisztes helytállásához!

/Kép: Borbás Krisztián, Szöveg: Lelovics Zoltán/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése