2012. április 20., péntek

Előadás a napenergia-hasznosító berendezésekről

Ahogy arról a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség honlapja is beszámolt,  a napenergia-hasznosító berendezések szerelésének, beüzemelésének, szervizelésének tantárggyá tételét szorgalmazza a kísérleti képzési programot két éve elindító Zéró Energiaház Klaszter. 
 
A mai napon Bocsó Imre, a salgótarjáni székhelyű szervezet elnöke járt intézetünkben, és  a témával kapcsolatos ismeretterjesztő előadást tartott olyan fogvatartottak számára, akik szabadulási ideje viszonylag közeli.


A Zéró Energiaház Klaszter napkollektor és napelem gyártásával, forgalmazásával foglalkozó cégekkel és szakképző intézményekkel együttműködve dolgozta ki a kísérleti képzési programot, amelynek oktatását 2010 februárjában kezdték meg Székesfehérváron az Árpád és a Vörösmarty Mihály Szakképző Iskolában.  Az oktatást a Magyar Napenergia Művek Zrt., a Buderus Hungária Kft., valamint a Magyar Napelem és Napkollektor Szövetség képviselői tartják. A programot 2011 januárjában akkreditáltatták, de az jelenleg még nem tartozik az OKJ-s képzések közé, a jegyzékbe vételt ebben az évben szeretnék elérni. Bocsó Imre közölte: a napenergia hasznosító berendezésekkel kapcsolatos képzés hiányterület a magyar szakképzésben, ezért a Zéró Energiaház Klaszter azon dolgozik, hogy 2012 szeptemberében tantárgyként jelenjen meg a szakiskolákban és a munkaerőpiaci képzés rendszerében.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése