2012. szeptember 19., szerda

Bábel - Hesnával a világ...

"Egy világ, ahol a legelképesztőbb dolgok is megeshetnek – és egy riporter, aki felkutatja, bemutatja, elmeséli ezeket. Úgy, ahogy valóban megtörténtek. Nem ad hozzá, nem vesz el belőle. Ez a BÁBEL – Hesnával a világ." - olvashatjuk Al Ghaoui Hesna blogjában (http://hesna.blog.hu/).


Az előbbi beharangozó a ma este az M1 műsorán megtekinthető műsor ajánlata. Mint mi, büntetés-végrehajtási intézetben dolgozók már jó ideje tudjuk, és ahogy a műsor készítői is megfogfalmazzák, a börtönök zárt világa mindig is izgatta az emberek fantáziáját. De vajon mennyire valós az a kép, amit a filmekben látunk, teszi fel Hesna a kérdést. A keményfiúk, a zsarolás, a farkastörvények vajon valóban létező dolgok -e a rácsok mögötti világ mindennapjaiban?

A Bábel legújabb adásában a nézők megismerhetnek két történetet arról, milyen motiváció segíthet a fogvatartottaknak abban, hogy ép ésszel kibírják az elzárást és hogy újragondolják az életüket.


A nézők ma este megismerhetik a Balassagyarmati Fegyház és Börtön azon elítéltjeit, akik vállalták, hogy egy mesekör tagjaként belebújnak Hófehérke és a hét törpe szerepébe. A blog olvasói számára már nem ismertelen a bv. intézet és a Feldmár Intézet összefogásával és együttműködésével megvalósult történet, de bízom benne, hogy ma este még többen bepillantást nyernek a rácsok mögötti zárt világ, a fogvatartottak életébe.


A műsor második részében a nézők találkozhatnak egy amerikai férfival, akinek óriási fordulatot vett az élete, miután megtanult főzni a texasi halálsoron, és megírta a világ legbizarrabb szakácskönyvét: arról, mit rendeltek tőle utolsó vacsoraként a halálra ítéltek. Azt hiszem, nem mindennapi gasztronómiai kirándulásnak lehetünk szemtanúí, ezért magam is érdeklődéssel várom a Bábelt mai adását...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése