2013. január 6., vasárnap

Csempész macska egy brazíliai börtönben...

(Forrás: http://www.nydailynews.com/news/world/cat-caught-sneaking-prison-escape-tools-article-1.1234059)


Az alábbi képen egy büntetés-végrehajtási alkalmazott található, kezében egy macskával, melynek a testére egy csomagot erősítettek, amiben mobiltelefon-készülék és egyéb eszközök voltak elhelyezve. A macska a Brazília északi részén található Luiz de Oliveira Souza börtönben elhelyezett elítéltekhez tartozott, azonban a börtönbe látogatóba érkező hozzátartozók rendszeresen hazavitték az állatot, ami aztán egyedül tért vissza a börtönbe   


A büntetés-végrehajtási intézet személyzetének tagjai akkor fogták el a fehér macskát, amikor az keresztül sétált a kapun, a testére erősített zacskóban elhelyezett mobiltelefonnal, fúrókkal, fűrészekkel és egyéb kisméretű csempészáruval. 

Ahogy Cinthya Moreno sajtószóvivő közleményében elmondta, a macskát szilveszter éjjelén fogták el az Arapiraca nevű városban található közepes biztonsági fokozatú börtönben.  

Az O Estado de S. Paulo című napilap beszámolója szerint a csempészet elkövetésének gyanúja miatt az intézetben elhelyezett 263 fogvatartott kivétel nélkül a gyanúsítottak listáján szerepel, azonban a sajtószóvivő szerint  "Nehéz lesz, hogy kideríteni, hogy ki a felelős, ​​mivel a macska nem beszél."


Az előző fotón lehet megtekinteni a macskán előtalált tiltott tárgyakat, ami pestiesen szólva azért nem semmi.. A fogvatartottak és hozzátartozóik találékonysága, úgy tűnik, hogy a világ más tájékain sem ismer határokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése