2013. január 6., vasárnap

Prison Break francia módra

(Forrás: http://newsfeed.time.com/2013/01/05/french-inmates-escape-from-medieval-prison-using-a-table-leg/)


Rosszul kezdődött az új év a kelet-franciaországi Colmar városában található büntetés-végrehajtási intézetben, ahol a középkori börtönből három fogvatartott stílszerűen középkori módszerekkel, egy asztalláb és lepedőből sodort kötél segítségével valósított meg sikeres szökést.

Január elsején, körülbelül hajnali fél ötkor, a három fogvatartott egy asztallábbal lyukat ütött a zárka mennyezetén, közölték a hatóságok. Ezt követően az érintettek felmásztak a történelmi börtönépület tetejére, majd egy újabb lyukon keresztül bejutottak a közeli bíróság épületébe, ahonnan aztán kiosontak, és eltűntek Colmar macskaköves sikátoriban. Két órába tellett, mire a felügyelet tagjai észrevették a szökés tényét és bekapcsolták a riasztó hangjelzést.

A három szökevény közül ketten előzetes letartóztatásban voltak, míg a harmadik társukat korábban 2014. májusáig tartó szabadságvesztés büntetésre ítélték. A 19-24 év közötti életkorú férfiak közösen voltak elhelyezve egy olyan kisméretű helyiségben, amely már 1791 óta zárkaként funkcionált, amikor is abban az évben a forradalmárok elől menekülő királyi család tagjait elfogták és itt helyezték el...          










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése