2013. szeptember 9., hétfő

Nyárbúcsúztató a Reménysugár Gyermekotthonban

Múlt héten tartotta meg tradicionális nyárbúcsúztató rendezvényét a Reménysugár Gyermekotthon, az elmúlt évek hagyományainak megfelelő módon, a gyermekek nagy örömére ezúttal is a Szent Dávid zenekar közreműködésével. A fogvatartotti együttes tagjai műsoruk során ismert gyermekdalok és slágerek éneklésével tették színesebbé az ünnepet, amit a jelenlévők nagy tapssal jutalmaztak.

A rendhagyó programon ünnepélyes hangulat fogadta az elítélteket és a személyi állomány őket elkísérő tagjait, hiszen különleges vendégek társaságában egy országosan is egyedülálló kerámia relief átadására is sor került. A  Reménysugár Gyermekotthon bejáratánál még 1977-ben épült kerámiafal Schrammel Imre iparművész alkotása volt, melyet 2005-ben dőlés veszélye miatt lebontottak. A relief helyreállítását a Magyar Művészeti Akadémia anyagi támogatása tette lehetővé, az alkotó irányításával. A felújítási munkálatokban jelentős részt vállaltak a Balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottai is, mely munkát Dr. Fehér Edit igazgatónő, valamint Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke is megköszönte.

Az Igazgatónő méltatta továbbá a két intézet több évre visszanyúló, tartalmas együttműködését, és külön megköszönte a zenekarnak is az évek óta rendszeres szereplését. 

A program során a zenekar egy meglepetés dalt is eljátszott, melyet az igazgatónő köszöntésére kértek kollégái abból az alkalomból, hogy augusztus 20-án állami elismerésben részesült.

Gratulálunk, Dr. Fehér Edit munkájához további sok sikert kívánunk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése