2012. május 16., szerda

Személyi állomány képzése

TAMOP – 5.6.1.A-11/4-2011-0001

“Alkalmazkodóképesség fejlesztése a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, valamint a Heves megyei Bv. Intézetben elhelyezett fogvatartottak körében”

A fenti pályázati projekt kapcsán a tegnapi napon került sor egy három napos tréning megnyitójára, illetve megkezdésére Egerben. A részt vevő tíz fő szakember (nevelők, szociális előadók, biztonsági felügyelők) a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, valamint a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet személyi állományának tagjai közül került kiválasztásra.


A tréning legfőbb célja, hogy a bekapcsolódott munkatársak esetében segítse a resztoratív konfliktuskezelési és közösség-fejlesztési technikák megismerését, elsajátítását és a napi munkavégzésbe történő beillesztését. 


A megnyitón részt vettek az érintett bv. intézetek parancsnokai, dr. Budai István bv. ezredes bv. főtanácsos és Juhász Attila bv. ezredes.   


A munkatársak képzését, érzékenyítését, felkészítését dr. Fellegi Borbála, PhD., szociálpolitikus, kriminológus, a Foresee Kutatócsoport ügyvezetője, a helyreállító igazságszolgáltatás elméletének és gyakorlatának nemzetközi szinten is elismert szakembere végzi.     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése