2012. október 17., szerda

A Gedeon Társaság Biblia-adománya

A mai napon a Balassagyarmati Fegyház és Börtön Szent Mihály Kápolnájában megjelent 52 fő elítélt részére egy rövid ünnepség keretében Bibliák kiosztására került sor a Gedeon Társaság képviselői részéről. Az ünnepélyes keretek közötti átadás során Varga László, az Intézet börtönlelkésze tartott egy rövid köszöntőt, valamint néhány gondolatban megemlékezett a Bibliáról, mint az emberiség történetének egyik legfontosabb kulturális kincséről, illetve annak a zárkák falai között gyakorolt kegyelemközvetítő erejéről. Ezt követően tanúságtételre került sor a fogvatartottak egyik képviselője részéről, majd a Szent Dávid Kórus tagjai adtak elő néhány, az alkalomhoz illő zeneszámot. A zeneszámok között a Gedeon Társaság képviselői részéről is tanúságtételek és bibliaismereti gondolatok hangoztak el, valamint kiosztásra kerültek a fogvatartottak részére szánt Bibliák, majd a rendezvény végén közös imádkozásra került sor. Az adományozók hangsúlyozták, hogy a fogvatartottak testben ugyan börtönben vannak, de lélekben ezzel együtt lehetnek szabadok, illetve az Úr ilyen körülmények között is elérhető számukra.

Ezúton szeretnénk megköszönni az Intézet vezetése és a fogvatartottak nevében a Gedeon Társaság által felajánlott Bibliákat, melyeknek nemcsak a fogvatartottak, de a személyi állomány tagjai is hasznát veszik.






A Gideons International egy Nashville (Tennessee) székhelyű nemzetközi társaság, amelynek számos kontinensen vannak nemzeti szervezetei. A magyar társaság neve Gedeon Társaság. Célja a Biblia részleteinek kiadása különböző nyelveken, olyan többnyelvű kiadványok formájában, amelyek a legkülönbözőbb helyeken, szállodákban, börtönökben, ápolóknak, diákoknak, katonáknak a rendelkezésére állnak. A zsoltárokkal és példabeszédekkel kiegészített evangéliumot kizárólag ingyenesen terjesztik. A kiadványok áttekinthető szerkesztésűek, mind rendszeres, mind alkalmi bibliaolvasók számára megfelelnek.

Kik a gedeoniták? 1898 őszén Wisconsin amerikai államban összetalálkozott egy szállodában két utazó üzletember. Nem ismerték egymást, de mindketten keresztények voltak és esténként együtt imádkoztak. Isten indította őket arra, hogy alapítsanak egy társaságot keresztény üzletemberekből, azzal a céllal, hogy Isten Igéjét terjesszék. Közös ima után a Gedeon nevet választották a Bibliából, a Bírák könyve 6-7. részéből. (Gedeon olyan férfiak vezetője volt, akik készen álltak Isten szolgálatára.) A társaság gyülekezetek általi támogatását egy lelkipásztor indítványozta, így lett a Gedeon szolgálat a gyülekezetek “kinyújtott karjává”. A Gedeon Társaság tagjai protestáns, evangéliumi egyházak gyülekezeteibe tartoznak, és önmagukat misszionáriusnak tartják a gyülekezetek részéről. Felelős, vezető beosztásban dolgoznak, és élő tanúságtevői kívánnak lenni Jézus Krisztusnak. A Társaság tagjai Bibliákat helyeznek el szállodákban és panziókban, kórházakban és börtönökben. Az Újtestamentumnak a Zsoltárokkal és a Példabeszédekkel kiegészített példányait osztják diákoknak, katonáknak, kórházi ápolóknak. Ma ez a nemzetközi szervezet már 172 országban működik és eddig 75 nyelven, több mint 600 millió Újtestamentumot ajándékozott el. A Magyarországi Gedeon Társaság 1989-ben alakult meg, tíz nagyvárosban vannak csoportjai. Szívügyüknek tartják, hogy mint világszerte, Magyarországon is mielőbb eljussanak a Gedeon-Bibliák még több kórház, iskola, szálloda, börtön, otthon és laktanya falai közé. A Gedeon-Bibliák semmilyen körülmények között sem árusíthatók, kizárólag ingyenesen kerülnek terjesztésre. Isten megígérte, hogy megáldja igéjét, hogy az az Ő dicsőségére gyümölcsöt teremjen. A Gedeon Társaság tagjai munkájukban ennek sok bizonyságával találkoznak. Azért imádkoznak, hogy akik a Gedeon-Bibliákban olvassák Isten szavát, megtérjenek, és megkapják azt az indíttatást és áldást, amelyre életük alapulhat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése