2012. február 12., vasárnap

Szemesnek áll a világ...

A börtönben a címben foglalt állítás különösen igaz. A fogvatartottak szempontjából megközelítve a dolgot, ha valaki élelmes, kellően kifinomult érzékkel rendelkezik ahhoz, hogy "megvezesse" a személyi állomány tagjait, akkor a birtokában lévő tiltott tárgyakat akár oly módon is elrejtheti, hogy a rejtekhely nincs is olyan nagyon elrejtve a kutató tekintetek elől, mégsem feltűnő.

A személyi állomány tagjai vonatkozásában az állítás igazságtartalma annyi, hogy amennyiben valaki nyitott szemmel jár a fogvatartottak által használt területeken, és mindenkor számít arra, hogy valamilyen tiltott, nem engedélyezett dologra bukkanhat, akkor előfordulhat, hogy olyan helyen, olyan környezetben talál meg egy rejtekhelyet vagy egy tiltott tárgyat, ahol alaphelyzetben nem is számítana erre.

A börtön ebben is olyan, mint a külvilág, ahol a bűnelkövetők igyekeznek néhány lépéssel a nyomukban lévő rendőrök előtt járni, a különbség annyi, hogy itt már fogvatartottak és a büntetés-végrehajtási személyzet tagjai játsszák a szerepeket. Ezen a héten kollégáim nyertek meg egy játszmát, amikor is a következő fotókon szereplő rejtekhelyre bukkantak, ami valljuk be, nem volt egyszerű feladat, különösen, ha azt is hozzátesszük, hogy nem "füles" alapján ment a keresés. 

A kialakítás elég profinak tekinthető, kifinomult munka eredménye, amire minden bizonnyal volt ideje a fogvatartottaknak. A hely maga nem túl nagy, de egy kisebb méretű telefon, sim-kártya, gyógyszerek, de más, nem nagy méretű és helyigényű tiltott tárgy elrejtésére is kiválóan alkalmas. de gondoljunk csak bele, hogy egy-egy zárkában mennyi olyan terület van, ahol ehhez hasonló rejtekhelyet lehet kialakítani... Hát nem egyszerű feladat a tiltott tárgyak felderítése, épp ezért a személyzet tagjainak valóban alapos, koncentrált és maximálisan figyelmes hozzáállást kell tanúsítania az ellenőrzések végrehajtása során.

És most a fotók:       








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése