2014. szeptember 18., csütörtök

Fogvatartottak sport- és kulturális versengése



A mai nap folyamán a Váci Fegyház és Börtönben egy pályázati program keretében három bv. intézet csapata között regionális sport- és kulturális versenyre került sor. 

A házigazdákon kívül a Balassagyarmati Fegyház és Börtön, valamint a Márianosztrai Fegyház és Börtön fogvatartottai mérték össze sakk- és focitudásukat, valamint az érintett intézetek színjátszó csoportjai is előadtak egy-egy 10-15 perces darabot.

Az amatőr színjátszók közül az ABC-sorrendben való fellépésnek köszönhetően legelőször a balassagyarmati elítéltek léptek színre "Kísértés" című jelenetükkel, amit Madách Imre "Az ember tragédiája" című drámája inspirált. A márianosztrai fogvatartottak S. Szabó István négy jelenetét vitték színpadra, a humoros párbeszédek az utcán, egy ügyvédi irodában, pszichológusnál, illetve egy találmányi hivatalban játszódtak le. Végül, de nem utolsó sorban a váci elítéltek mutatták be, hogy miképpen látják a ma jellemző televíziós programokat, egy vidám gasztronómiai műsorra és a Szőke-család westernfilmbe ágyazott történetére építve fel előadásukat. 

Miközben a nézők, illetve a Madách Színház két színművészéből álló zsűri tagjai a színpadon zajló előadásokat tekintették meg, egy másik helyiségben a sakkozók mérték össze tudásukat, valamint a focisták is küzdöttek egymással a zöld gyepen.

A mindvégig jó hangulatban, sportszerű keretek között zajló versengésen végül a balassagyarmati fogvatartottak szerezték meg a kategóriák első helyét, amihez gratulálunk az érintetteknek!

         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése