2014. szeptember 10., szerda

Lemaradás pótlása... - A Meshinda együttes műsora

2014. szeptember 04-én - miközben én épp egy nemzetközi konferencián üldögéltem... - ismét különleges hangszerek szólaltak meg a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, ezúttal a Meshinda zenekar jóvoltából. Az indiai, török, marokkói és magyar népzenét bemutató zenei fúzió során olyan különleges hangszerek szólaltak meg, mint a saz, szitár, kavalok, tambulacselló, riq, darbuka és keretes dob. Ismertetőt hallhatott a közönség a hangszerek történetéről, készítéséről, használatáról és elterjedéséről, valamint az ezeket használó egyes népcsoportok zenei szokásairól.




A zenekar tagjainak bemutatása során különleges élettörténetek is elhangzottak, a több éves zenei tapasztalat, a külföldi utazások szépsége, a zenei sokszínűség mellett. A zenekar tagjai külön-külön és együttesen is számos elismerésben részesültek. Jártak Spanyolországban, Kanadában és az Amerikai Egyesült Államokban. Az együttes igyekszik megtalálnia a fenti népzenék párhuzamait, zenéjük tele van szeretettel, játékos dallamokkal.

A több, mint hetven fős fogvatartotti közönség érdeklődve hallgatta az énekek mellett megszólaló, különleges hangszereket felvonultató programot.

Köszönjük a szívből szóló örömzenét!
/Kép és szöveg: Lelovics Zoltán/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése