2012. június 30., szombat

Üzenet...


Borsod egy busman "ország" 
Csicska gecik álmenők
Rohagyatok meg!! 

A szövege miatt talán 18-as karikát igénylő fotó egy ún. fogdás zárkában készült, a fogvatartottak közötti, földrajzi elhelyezkedés szerint megfigyelhető tagozódások, bandázások kapcsán gerjesztett érdekellentétek, konfliktusok mintapéldájaként. Amint azt már többször említettem, véleményem szerint hazánkban még nem annyira jellemzőek a külföldön, például az Egyesült Államok börtöneiben megfigyelhető ún. börtöngangek. itt inkább a magyar régiók szerint csoportosulnak, tartanak össze jobban a fogvatartottak, és kerülnek különféle konfliktushelyzetekbe egymással. A fotó a Nógrád megyéből származó "palóc" fogvatartottak és a BAZ megye területéről származó "borsodi" fogvatartottak közötti üzenetet örökített meg, amely nem egyedi eset. Következzen tehát máris egy újabb példa:  


"Borsodi kutyák, álmenők! Aszt mondjátok, hogy Palóc Kutyák, mégis a Palóc kaját eszitek. Csicska gecik, rohagyatok meg. HA-HA-HA" 

A szöveg egyértelműen tükrözi, hogy mekkora öntudattal bírnak a hazai pályán, azaz Nógrád megyében élő, onnan származó fogvatartottak, hiszen a "palóc" szó mindkét esetben nagybetűvel szerepel a szövegben. És utalás tűnik ki arra vonatkozóan is, hogy a borsodi fogvatartottak annak ellenére, hogy nem ápolnak felhőtlen kapcsolatot a palóc fogvatartottakkal, mégis szívesen töltik büntetésüket Balassagyarmaton, mert a fogvatartottak elmondása szerint országos viszonylatban itt elfogadhatónak tartják az élelmezés színvonalát.  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése