2012. március 15., csütörtök

Heti visszapillantás

2012. március 12.

A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása című TÁMOP 5.6.2-10/1-2010-0001 számú kiemelt projekt keretén belül a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben indított targoncavezető képzés záróvizsgájára került sor, melyen a vizsgára bocsátott 12 fogvatartott kivétel nélkül eredményesen adott számot felkészültségéről, ennek megfelelően az érintettek sikeres záróvizsgát tettek.

   
Az intenzív képzésben kizárólag előzetesen letartóztatottak vettek részt, mert esetükben is kiemelten igyekszünk kezelni azt, hogy a lehetőségekhez mérten számukra is növeljük a zárkán töltött hasznos szabadidőt.   




2012. március 13.

Az "Alkalmazkodókészség fejlesztése a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben, valamint a Heves Megyei Bv. Intézetben elhelyezett fogvatartottak körében" c. TÁMOP 5.6.1.A-11/4-2011-0001 pályázati program kapcsán tájékoztató jellegű foglalkozás került megtartásra a Balassagyarmaton elhelyezett fogvatartottak részére, az Intézet kápolnájában. Dr. Budai István bv. ezredes bv. főtanácsos a megjelentek számára röviden ismertette a program kapcsán megvalósításra kerülő különféle foglalkozásokat (kompetenciafejlesztés, munkaerő-piaci tréning, Zákeus-program, mesekör), illetve a megvalósítás menetét. 


Ahogy a projekt szakmai felelőse, Nemszilaj László bv. őrnagy is kiemelte, a részvétel önkéntes ugyan, de a pályázati forrásból megvalósított programba bekapcsolódott fogvatartottak aktivitását, és az ütemezett foglalkozásokon való részvételét az intézet elvárja. Mert "otthon mindig vannak problémák, de azzal, hogy valaki a zárkán marad, még egy otthoni probléma sem oldódott meg..." A munkáltatásban érintett fogvatartottakra  tekintettel a tréningek az érintettek megnyugtatására szolgáló módon látogatással nem érintett hétvégékre lesznek ütemezve. A megjelent 42 fő elítélt közül a tájékoztatást követően a körbeadott jelenléti íven 39 fő jelezte részvételi szándékát.



2012. március 14.

A március 15-i ünnepi programtervhez kapcsolódóan egy festménykiállítás megnyitójára került sor intézetünkben, melynek a Szent Mihály Kápolna ad otthont.

 
A kiállítást Balassagyarmat méltán elismert, köztiszteletnek örvendő művésztanára, Bacsúr Sándor nyitotta meg, bemutatva az alkotót, Bedőcs Ildikó tanárnőt, munkásságát és festményeit.  

 
A kiállítás március végéig lesz megtekinthető az érdeklődő fogvatartottak számára.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése