2012. március 14., szerda

Egy tegnapi hír... Kaposvárról...


(http://index.hu/belfold/2012/03/13/negy_evet_kapott_a_szajbevarro_rab/)

Négy évet kapott a szájbevarró rab


"Négy év három hónap börtönre ítélte a kaposvári bíróság azt a fiatalkorút, aki január végén kegyetlenül megkínozta szintén fiatalkorú rabtársát. Az elsőrendű vádlott társa három év börtönt kapott - adta hírül kedden a sonline.hu.

Az elítéltként a megyei börtönben szállításra várakozó elsőrendű vádlott összeverte az előzetesben lévő sértettet, száját tűvel és cérnával, három öltéssel összevarrta, hátára pengével feliratot karcolt, bal lábát tollal összeszurkálta, jobb lábát összevagdosta, és megfenyegette, hogy eszik a húsából.

A megyei főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés miatt indított eljárást az elítélttel szemben, akit gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé.

Az ügyészség börtönt kért az elsőrendű vádlottra, csakúgy, mint társára, akinek társtettesként kellett a vádlottak padjára ülnie: ő adta a tűt és a cérnát az elsőrendű vádlottnak, és fogta hátul össze a sértett kezét, miközben társa összevarrta a fiatalember száját.

Az ítélet ellen az elsőrendű vádlott enyhítésért, a másodrendű felmentésért fellebbezett."
 

Annak idején beszámoltam már az esetről, és most ismét megteszem, leginkább arra való tekintettel, hogy példátlanul gyorsan lefolytatott büntetőeljárással állunk szemben... 

És pusztán érdekességképpen említem meg, hogy annak idején személyesen találkoztam olyan elítélttel, aki a saját száját varrta össze. Az eset - jó pár évvel ezelőtt - úgy történt, hogy az érintett parancsnoki hatáskörű fegyelmi tárgyaláson vett részt, esetében nem első alkalommal. Mivel a fegyelmi határozat kihirdetése során több alkalommal is a parancsnok úr szavába vágott, figyelme fel lett hívva arra, hogy az esetleges újabb fegyelmi cselekmény elkövetését megelőzendő inkább maradjon csendben, és a saját helyzete - lehetőségeihez mért - javítása érdekében jobban teszi, ha meg sem szólal. Nevezett megfogadta a kérést, és a zárkájába történő visszahelyezését követően saját kezűleg bevarrta a száját...     

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése